Home / Tajwid / WAJIB TAHU, SPEED APA YANG ANDA GUNA MASA NGAJI QURAN? SLOW, SEDERHANA ATAU LAJU?

WAJIB TAHU, SPEED APA YANG ANDA GUNA MASA NGAJI QURAN? SLOW, SEDERHANA ATAU LAJU?

Klik gambar di atas untuk tonton video

Ustaz, kelmarin budak tahfiz jadi imam solat maghrib kat surau kampong den. Oo mak ai, kemain laju yo baco. Boleh kata laju dia macam naik Ferrari lah ustaz. Den tak sempat habis baca al-fatehah lagi, imam dah rukuk. Camno tu ustaz? Panjang pendek harokat bacaan imam pun den tak boleh nak kira..Eh,, boleh ke kira harokat dalam solat ustaz?(hihi)..

.

Jom tonton video ni hingga habis, ustaz sharekan bagaimana cara mudah untuk kira tempoh harokat dalam bacaan ayat al-quran. Penting untuk anda aplikasikan dalam solat.

.
Lepas tonton, share tau pada rakan-rakan anda yang mungkin alami masalah yang sama seperti anda.

.

#soaljawabtajwid

.

———————
ANDA RASA BELAJAR TAJWID TU SUSAH?
——————–
Jom sertai Seminar Tajwid Luarbiasa. Ustaz Asraff akan berkongsi pelbagai teknik mudah dalam pembelanjaran tajwid. Dalam tempoh  2 hari sahaja, anda boleh fahami & kuasai keseluruhan ilmu tajwid penting macam petik jari je. Ianya sangat mudah!
.
Anda tak perlu risau kalau ustaz suruh baca sorang-sorang,  sebab ustaz tak kan minta baca sorang-sorang pun dalam seminar nanti. Seminar Tajwid Luarbiasa disampaikan dengan santai bersahaja & menyeronokkan malahan buat anda tak kan sempat rasa bosan.
.
Info lanjut mengenai seminar Tajwid Luarbiasa boleh klik link ini : www.tajwidluarbiasa.com
.
Pertanyaan lanjut boleh hubungi nombor ini 012 4232 606
ataupun klik link ini www.wasap.my/60124232606
#tajwidluarbiasa

About admin

Check Also

Alamak… nak baca kalimah الٓمٓ ni 12 harakat ke 14 harakat eh?

Ustaz, kalimah الٓمٓ ni nak kena baca berapa harakat ya? 12 harakat ke 14 harakat? …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *