Home / Teknik Whatsapp

Teknik Whatsapp

Whatsapp

1. Post ke group whatsapp dengan kerap (sekurang-kurangnya sekali sehari) & minta tolong kawan-kawan sebarkannya.
2. Blast kepada setiap ahli group whatsapp secara personal (one-to-one) ; ayat copywriting & poster seminar.
3. Minta tolong kawan-kawan yang ada group whatsapp : Quran Circle, tadarus Quran, NGO Islam dan lain-lain untuk share program seminar dalam group tersebut.

 

Contoh ayat whatsapp yang anda boleh blast

.

TIPS NAK RESPON BANYAK :

>> Share tiap-tiap hari kerana berdasarkan hukum marketing yang saya belajar, manusia akan bertindak jika sesuatu info dihadapkan kepada mereka ‘at least’ 9 kali.

Maka, jika kita baru beritahu sekali-dua & tiada respon, itu normal kerana, manusia perlu diberitahu banyak kali, baru mereka mudah ambil keputusan.

>> Share banyak kali bermula 25hb ke atas kerana pada waktu itu, ramai dah dapat gaji :). Maknanya, mereka lebih mudah buat keputusan untuk membeli sesuatu.

.

11 AYAT MARKETING

Anda boleh gunakan ayat-ayat berikut, hanya copy & paste di ke whatsapp sahabat ataupun group whatsapp yang anda ada (nak tukar sikit2 ikut kreativiti sendiri pun boleh)Jangan lupa utk letak di hujungnya LINK KHAS AFFILIATE ANDA YANG TELAH DIPENDEKKAN

.

Ayat 1 : Seminar Tajwid Luarbiasa dilancarkan lagi. Diskaun RM 140 untuk ‘early bird‘, atau dapatkan yuran super jimat, hanya RM90 shj per peserta (jika mendaftar 3 orang). Ini peluang terbaik untuk anda pelajari & kuasai semua ilmu tajwid yang rumit dengan kaedah santai & mudah faham hingga ke tahap mampu ajar anak isteri sendiri di rumah walaupun anda bukan ustaz-ustazah. Layari ……(letakkan link affiliate anda)

.

Ayat 2 : Nak tak belajar tajwid dalam 2 hari sahaja, tapi boleh faham semua hukum-hakam hingga pandai baca? Hadiri seminar ini. Anda takkan percaya, dalam masa 2 hari anda nampak semua ilmu tajwid yang berpuluh tu dengan cara sangat simple. Layari ….. (letakkan link affiliate anda)

.

Ayat 3 : Tajwid memang susah jika belajar cara ‘lama’. Kena hafal 15 huruf ikhfa’, 19 hukum mad, Berasap kepala. Apa kata kita belajar cara ‘baru’. Faham ikut simbol, janji baca betul? Hadiri seminar TAJWID LUARBIASA. Daftar sekarang sebab ada diskaun besar. Anda jimat RM 140, atau dapatkan yuran super jimat, hanya RM90 shj per peserta (jika mendaftar 3 orang). Layari ……. (letakkan link affiliate anda)

.

Ayat 4 : Nak belajar tajwid dalam keadaan seronok? Hadiri seminar Tajwid Luarbiasa. Anda confirm tak stress. Asyik gelak je sebab seminar ni mengajar tajwid dalam keadaan santai, senyum, gelak & tertawa. Tiba-tiba bila habis 2 hari, anda faham tajwid sampai boleh ajar anak-iseri! Nak join? Layari link ini untuk daftar : …….. (letakkan link affiliate anda)

.

Ayat 5 : Ini peluang terbaik untuk anda yang tak mahir baca Quran tapi nak kuasai ilmu tajwid hingga ke tahap boleh ajar anak & keluarga di rumah. Seminar ini, silibusnya disusun khas utk upgrade ilmu tajwid orang awam ke tahap yg ustaz-ustazah kuasai. Tak perlu bertahun pun. 2 hari sahaja. Layari link ini utk makumat lanjut :………… (letakkan link affiliate anda)

.

Ayat 6 : Masih tak pandai baca AL-Quran walaupun dah belajar merata tempat? Cuba hadiri seminar ini. Dalam 2 hari, ilmu tajwid yang anda rasa kabur & rumit tiba-tiba jadi senang & jelas. Amati pengakuan Khairul Shafuan Abdullah, bekas peserta sebelum ini : ‘Pelajaran tajwid tradisional amat kompleks dan susah nak faham, tambahan lagi nak menghafal hukum. Modul yang ustaz perkenalkan menjadikan pelajaran tajwid mudah dan senang difahami terutama hukum Mad. Alhamdulillah….’ Nak rasai pengalaman sama? Dapatkan maklumat penuh disini : ………….(letakkan link affiliate anda)

.

Ayat 7 : Siapa sangka, dah berpuluh tahun rasa ilmu tajwid susah tapi bila hadir seminar ini, tiba-tiba rasa senang? Itu pengakuan En. Akmal Azran, peserta Seminar Tajwid Luarbiasa : ‘Saya meninggalkan tajwid di bangku sekolah
dengan banyak perkara yang saya tidak faham. Seminar ini menerangi dunia pengetahuan tajwid saya. Kefahaman sungguh jelas untuk membantu saya membaca Al-Quran dengan lebih baik, insyaAllah…’ >> Nak alami perkara sama? Daftar segera di : ……………….(letakkan link affiliate anda)

.

Ayat 8 : Kata bijakpandai, jika ingin mudah kuasai sesuatu, belajarlah dari pakar. Jika ingin kuasai tajwid Al-Quran hingga mudah fasih baca Al-Quran, hadiri Seminar Tajwid Luarbiasa. Anda akan dapat ilmu dari ‘pakar’. Ini pandangan Dr. Mohamed Zakaria Yahya, CEO Nadi Training Consulting Sdn Bhd – ‘Jurubimbing Ustaz Asraff mempunyai pengetahuan mendalam dalam subjek tajwid Toriq Syatibi. Metodologi & strategi transfer of training berkesan & mudah difahami….’ Untuk hadiri seminar, layari ………………(letakkan link affiliate anda)

.

Ayat 9 : Orang utara! Mai sini kejap, ada makluman penting! – Anda bermasalah baca Quran tak berapa fasih? Nak belajar cara mudah pandai baca Al-Quran tapi seminar banyak di KL? Ini berita baik! Seminar Tajwid Luarbiasa diadakan di ‘belah utara’- Ipoh, Perak. Lebih dekat, senang nak pergi. Daftar disini : ……………..(letakkan link affiliate anda)

.

Ayat 10 : Teringin nak ajar anak-anak baca Quran di rumah? (Tapi masalahnya anda bukan ustaz-ustazah kan?) Jangan khuatir. Hadiri seminar Tajwid Luarbiasa. Dalam 2 hari, anda akan kuasai seluruh ilmu tajwid dengan cara mudah hingga boleh ajar anak sendiri di rumah. Maklumat lanjut disini : …………. (letakkan link affiliate anda)

.

Ayat 11 : Ramadhan nak dekat tapi baca Quran masih merangkak? Jom hadiri seminar Tajwid Luarbiasa. Kali ini anda tak perlu belajar tajwid bertahun-tahun baru pandai. Cukup 2 hari, kami akan susun & upgrade ilmu anda hingga nampak tajwid ‘kacang’ & ketika ramadhan nanti, anda lebih yakin baca Al-Quran. Bukan lagi merangkak tapi kali ni, ‘berlari’. Dapatkan maklumat seminar ini di : ………….. (letakkan link affiliate anda).

.

===================================================

Perlukan teknik – teknik marketing yang lain ? Klik butang di bawah :

==================================================

Teknik 2 jam

Teknik Tag Individu

Teknik Ayat Sentap

Teknik Facebook Group

Teknik Klik Untuk Whatsapp

.

Pertanyaan?
Sebarang pertanyaan boleh ajukan terus kepada kami melalui :

Emel :
furqanworkssdnbhd@gmail.com

Facebook :
www.facebook.com/UstazAsraff

Call :
012 4232 606