Home / Tajwid / TAK PERLU INGAT 19 HUKUM MAD JIKA ANDA KUASAI 4 PECAHAN INI.

TAK PERLU INGAT 19 HUKUM MAD JIKA ANDA KUASAI 4 PECAHAN INI.

 

 

Dalam entry ini saya nak share apa yang saya belajar semalam.

Satu kaedah yang memang mudah dan senang ingat.

 

Macam kita semua tahu hukum mada 19 jenis kan ?

Tapi mampu ke kita nak ingat semua ?

Macam saya sendiri yang tengah bertatih ni

Agak susah untuk hafal.

 

Nak ingat namanya dalam arab,nak ingat huruf dan sebabnya lagi.

Pening kan?

 

 

Tapi saya tak  risau dah,sebab rupanya senang bila saya baca

dalam buku Mudahnya ngaji tajwid ustaz Asraff cakap perlu

ingat 4 pecahan besar sahaja.Semua keterangannya ada dalam

bab 5 buku ini.

 

Inshaallah ,setelah mahir kita boleh explain dekat orang lain pula.

 

Dari kita kenal mad ikut nama , kita boleh belajar mengecam mad

Dalam bentuk simbol sahaja.Solusi begini sangat membantu saya untuk

Lebih faham dan mudah belajar tentang hukum mad.

 

Alhamdulillah saya sudah anda bila lagi nak dapatkan buku

Mudahnya ngaji tajwid ini ?

 

 

Boleh dapatkan segera di —>http://bit.do/bukumudahtajwid

 

Untuk dapatkan DVD TAJWID klik link —> http://bit.do/dvdmudahtajwid

 

Atau boleh watsapp/sms/call —> 0192225606 (admin)

 

 

P/s : Promosi kombo ramadhan masih berjalan , jangan ketinggalan

Untuk dapatkannya.Harga jimat dan berbaloi !

 

About admin

Check Also

Alamak… nak baca kalimah الٓمٓ ni 12 harakat ke 14 harakat eh?

Ustaz, kalimah الٓمٓ ni nak kena baca berapa harakat ya? 12 harakat ke 14 harakat? …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *