Home / Tajwid / NAK TAHU CARA BETUL BACA BISMILLAH ?

NAK TAHU CARA BETUL BACA BISMILLAH ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Satu ilmu saya nak kongsi hari ni
saya sedang baca bab 4 buku
Mudahnya ngaji Tajwid.
.
Bismillahir Rohmanir Rohim atau bismillah?
.
Sebelum ni saya baca laju-laju dan tak terpikir pun
Cara bacaan yang betul bagi kalimah ini.
.
Ist’azah pun kadang-kadang lupa. (‘a’uzubillahi minasy syaitonir rajim’)
Mungkin ada yang seperti saya main belasah je kan?
.
Walaupun sunat tapi besar pahala jika kita menjaga perkataan ini ,sampai
Rasul pun ada cakap kalau tak diucap akan terputus keberkatannya.
.
Ada 3 teknik yang ulama bahaskan merujuk 3 senario ketika membaca ist’azah dan basmalah :

1-teknik membacanya di awal surah
2-teknik membacanya antara 2 surah
3-teknik membacanya di tengah surah
.
Apa perincian teknik-teknik di atas ?jom sambung baca dalam buku mudahnya ngaji tajwid di muka surat 56-59 .Kalau dah ada boleh kongsi sama di ruangan komen dibawah.
.
Dan yang belum ada boleh dapatkan segera kerana harga special
sampai khamis ini sahaja.
.
Bagaimana nak dapatkan buku tajwid superbest ini ?
.
boleh watsap admin sekarang :
–> 0192225605
Atau terus tekan link ini untuk pembelian :
—>http://bit.do/bukumudahtajwid
.
P/s : Grab sekarang , promosi combo ramadhan tinggal 2hari sahaja lagi tau.
Jangan terlepas peluang untuk dapatkan harga yang murah dan berbaloi.

About admin

Check Also

Alamak… nak baca kalimah الٓمٓ ni 12 harakat ke 14 harakat eh?

Ustaz, kalimah الٓمٓ ni nak kena baca berapa harakat ya? 12 harakat ke 14 harakat? …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *