Home / Tajwid / NAK TAHU CARA BETUL BACA BISMILLAH ?

NAK TAHU CARA BETUL BACA BISMILLAH ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Satu ilmu saya nak kongsi hari ni
saya sedang baca bab 4 buku
Mudahnya ngaji Tajwid.
.
Bismillahir Rohmanir Rohim atau bismillah?
.
Sebelum ni saya baca laju-laju dan tak terpikir pun
Cara bacaan yang betul bagi kalimah ini.
.
Ist’azah pun kadang-kadang lupa. (‘a’uzubillahi minasy syaitonir rajim’)
Mungkin ada yang seperti saya main belasah je kan?
.
Walaupun sunat tapi besar pahala jika kita menjaga perkataan ini ,sampai
Rasul pun ada cakap kalau tak diucap akan terputus keberkatannya.
.
Ada 3 teknik yang ulama bahaskan merujuk 3 senario ketika membaca ist’azah dan basmalah :

1-teknik membacanya di awal surah
2-teknik membacanya antara 2 surah
3-teknik membacanya di tengah surah
.
Apa perincian teknik-teknik di atas ?jom sambung baca dalam buku mudahnya ngaji tajwid di muka surat 56-59 .Kalau dah ada boleh kongsi sama di ruangan komen dibawah.
.
Dan yang belum ada boleh dapatkan segera kerana harga special
sampai khamis ini sahaja.
.
Bagaimana nak dapatkan buku tajwid superbest ini ?
.
boleh watsap admin sekarang :
–> 0192225605
Atau terus tekan link ini untuk pembelian :
—>http://bit.do/bukumudahtajwid
.
P/s : Grab sekarang , promosi combo ramadhan tinggal 2hari sahaja lagi tau.
Jangan terlepas peluang untuk dapatkan harga yang murah dan berbaloi.

About admin

Check Also

IMAM YG BACA SURAH LAJU TIME TERAWIH TU , DIA BACA TANPA TAJWID KE ?

          Saya kadang-kadang terpikir , betul ke ‘speed’ bacaan Quran saya …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *