Home / Tajwid / JIKA ANDA SELALU CONFUSE DENGAN HUKUM TAJWID NI….

JIKA ANDA SELALU CONFUSE DENGAN HUKUM TAJWID NI….

Saya ingin berkongsi, beberapa bulan yang lepas,
ada seorang anak murid yang beritahu pada saya,
beliau selalu ‘confuse’ dengan perkataan yang ada
symbol pak cik misai seperti dalam gambar di bawah :

Beliau tak pasti sama ada bacaannya 4 , 5 atau 6 harkat. Bila
ditanya orang lain (kawan-kawan ), mereka pun tak tahu.

Rupanya, ramai yang confuse dengan hukum tajwid yang ada simbol
‘pak cik misai’ ni.

Saya ada kongsikan cara yang sangat mudah untuk ingat hukum
tajwid yang berbelas ni hanya dengan menggunakan simbol.

Paling best, faham keseluruhan hukum mad ni hanya dalam masa
2 jam je dalam Seminar Tajwid Luarbiasa.

Kalau dulu, belajar tajwid cara tradisional ambil masa sampai 3
tahun sebab nak hafal nama (dalam bahasa arab), nak belajar teori
& praktikal (bacaan). Tetapi, teori ni hanya tinggal teori yang jarang
dapat dipraktikkan (sebab ramai tak ingat & selalu confuse dengan
nama hukum).

Jemput baca pengalaman mereka yang dah hadiri
Seminar Tajwid Luarbiasa di link ini :
— www.tajwidluarbiasa.com/testimoni

Alhamdulillah, pendaftaran peserta baru, telah dibuka untuk 6 lokasi :

1. Ipoh, Perak : 5 & 6 Ogos
2. UTM, Johor : 18 & 19 ogos
3. UTM, KL : 9 & 10 Sept
4. Perspustakaan Negeri Melaka : 16 & 17 Sept
5. UKM Bangi : 23 & 24 Sept
3. Sirim , Shah Alam : 30 sept & 1 Okt

Yurannya hanya RM140 shj per peserta (sebelum ini RM280).
LEBIH JIMAT, jika anda mendaftar 3 orang, yurannya hanya RM90
shj per peserta.

Tempat sangat terhad. Kami amat galakkan tuan & puan untuk
mendaftar segera untuk ‘save’ tempat sebelum full. Mohon maaf,
‘booking’ sebelum pembayaran tidak dibenarkan.

Maklumat lanjut boleh layari — > www.tajwidluarbiasa.com
atau call/sms/whatsapp –> 0124232606

Klik sini untuk terus whatsapp : www.wasap.my/60124232606

Admin : Cik Laila

p/s: Jangan lupa kongsikan poster seminar ini dengan sahabat & saudara anda,
mudah-mudahan dengan usaha murni anda membantu mereka lebih fasih
baca kitabullah, Allah swt akan kurniakan syafaat Al-Quran. Amin…..

 

About admin

Check Also

Alamak… nak baca kalimah الٓمٓ ni 12 harakat ke 14 harakat eh?

Ustaz, kalimah الٓمٓ ni nak kena baca berapa harakat ya? 12 harakat ke 14 harakat? …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *