Home / Tajwid / BUKANKE BACA لآإِلَهَ إِلاَّ اللهُ 4/5 HARKAAT, KENAPA DIA BACA 2 HARKAAT JE?

BUKANKE BACA لآإِلَهَ إِلاَّ اللهُ 4/5 HARKAAT, KENAPA DIA BACA 2 HARKAAT JE?

Sebelum ni masa kat sekolah ustaz tajwid ajar huruf mad bertemu dengan hamzah ni kena baca 4 hingga 5 harkaat. Tapi saya ada terdengar orang baca dengan 2 harkaat sahaja. Boleh ke macam tu? Tak salah ke dari hukum tajwidnya? 
.
Jom tonton video ni (klik disini) , ustaz sharekan bagaimana cara bacaan yang betul kalimah لآإِلَهَ إِلاَّ اللهُ supaya anda tak pening lagi.

Lepas tonton, share tau pada rakan-rakan anda yang mungkin alami masalah yang sama seperti anda.
.
#soaljawabtajwid
.
———————
ANDA INGINKAN TEKNIK SHORT CUT DALAM ILMU TAJWID?
——————–
Jom sertai Seminar Tajwid Luarbiasa. Ustaz Asraff akan berkongsi pelbagai teknik mudah dalam pembelanjaran tajwid. Dalam tempoh 2 hari sahaja, anda boleh fahami & kuasai keseluruhan ilmu tajwid penting macam petik jari je. Ianya sangat mudah!
.
Anda tak perlu risau kalau ustaz suruh baca sorang-sorang, sebab ustaz tak kan minta baca sorang-sorang pun dalam seminar nanti. Seminar Tajwid Luarbiasa disampaikan dengan santai bersahaja & menyeronokkan malahan buat anda tak kan sempat rasa bosan.
.
Info lanjut mengenai seminar Tajwid Luarbiasa boleh klik link ini : www.tajwidluarbiasa.com
.
Pertanyaan lanjut boleh hubungi nombor ini 012 4232 606
ataupun klik link ini www.wasap.my/60124232606
#tajwidluarbiasa

About admin

Check Also

Alamak… nak baca kalimah الٓمٓ ni 12 harakat ke 14 harakat eh?

Ustaz, kalimah الٓمٓ ni nak kena baca berapa harakat ya? 12 harakat ke 14 harakat? …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *