Home / Tajwid / Alamak… nak baca kalimah الٓمٓ ni 12 harakat ke 14 harakat eh?

Alamak… nak baca kalimah الٓمٓ ni 12 harakat ke 14 harakat eh?

Ustaz, kalimah الٓمٓ ni nak kena baca berapa harakat ya? 12 harakat ke 14 harakat? Sebab saya tengok dekat kalimah tersebut ada 2 misai kat atas tu? 1 misai kena baca 6 harakat kan ustaz? Tapi ada yang mengajar tu kata kena baca 14 harakat. Macam mana ya tu ustaz?

Jom tonton video ni (klik disini), ustaz sharekan cara yang betul nak baca kalimah الٓمٓ

Lepas tonton, share tau pada rakan-rakan anda yang mungkin alami masalah yang sama seperti anda.

#soaljawabtajwid

——————————————————————————–
ANDA INGINKAN TEKNIK SHORT CUT DALAM ILMU TAJWID?
——————————————————————————–
Jom sertai Seminar Tajwid Luarbiasa. Ustaz Asraff akan berkongsi pelbagai teknik mudah dalam pembelanjaran tajwid. Dalam tempoh 2 hari sahaja, anda boleh fahami & kuasai keseluruhan ilmu tajwid penting macam petik jari je. Ianya sangat mudah!

Anda tak perlu risau kalau ustaz suruh baca sorang-sorang, sebab ustaz tak kan minta baca sorang-sorang pun dalam seminar nanti. Seminar Tajwid Luarbiasa disampaikan dengan santai bersahaja & menyeronokkan malahan buat anda tak kan sempat rasa bosan.

Info lanjut mengenai seminar Tajwid Luarbiasa boleh klik link ini : www.tajwidluarbiasa.com

Pertanyaan lanjut boleh hubungi nombor ini 012 4232 606
ataupun klik link ini www.wasap.my/60124232606
#tajwidluarbiasa

About admin

Check Also

EEE…ASYIK KELIRU JE BILA BACA AYAT بِهِ عِلْمٌ KETIKA WAQAF

Ustaz,.  Saya ni tak berapa pandai baca al-Quran, nak ke kelas tajwid pun kadang-kadang takde …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *